21 April 2011

BUNGA HATI

Aisshhhh... Ini bukan keluhan ye anda semua. Korang pernah terfikir tak, tercapai ke cita-cita yang korang impikan selama ni? Ermmmm... Mungkin ada yang akan jawab YA instead of TIDAK. Dan mungkin juga ada yang akan jawab MUNGKIN or AGAKNYE. Macam-macam jawapan buleh wujud kn?


Aku? CITA-CITA? IMPIAN? Banyak lah! Masa kecik-kecik berangan memang tak hingat. Doktor la top ranking masa kecik-kecik dulu. Betul tak? Or... kalau rasa nak melawa sikit, cikgu la jawapan yang akan aku bagi. Masa zaman hingusan, memang tu je la pekerjaan yang aku tau. Sebab dalam TV, pekerjaan tulah yang paling salu enterprem. Weeeee... Betul kn?

Padahal, banyak lagi pekerjaan. Almaklum lah... zaman jahiliyah lagi masa tu. Ohhh... lupe, ade lagi satu! Cita-cita nak jadi SURI RUMAH sepenuh masa katenye. Hamekkk... Or mungkin SUPERWOMAN? THUNDERCAT? REPORTER? MAMARAZZI? SUPERSTAR? Berdarah hidung! Aiisshhhh.... Banyak tengok TV lah! Or... Mungkin seorang surfer ternama! Perasan je la kan, berenang pun huru hara. Aiisshhhh...


Tu berpuluh tahun yang lampau. Sekarang sudah lain lah. Since Biologi aku agak mendukacitakan semua cikgu, jadi aku dah menaruh harapan yang tinggi untuk meletakkan cita-cita tu pada waris-waris aku aje nanti. Mommy tak dapat jadi doctor, anak, cucu, cicit la harapannya... ye tak? Hehehehe... So, bile aku belajar Architecture aje, mule la aku berangan nak jadi seorang arkitek yang super berkaliber... Tapi! Since aku kecewa dengan sikap para lecturer yang berat sebelah, terus aku pendam aje cita-cita tu. Aku semat satu azam, if one day aku tak dapat jadi arkitek pun, aku akan pastikan skill dalam diri ni takkan pudar. Alhamdulillah... masih utuh bersama aku sampai la hari ni. Kalo ade job, cari la aku. Hehehehe...

Heyyy... tu tahun bile lah! Sekarang 2011... Aku pun bakal menamatkan zaman belajar aku, tutup kilang after this. Aku nak grad on time. Aku nak jadi tutor part time and gain new experience in the construction field – MY PLAYGROUND! Then, after a years, tuntutan diri harus la aku laksanakan. KAHWIN la derrr... Then baru aku plan nak sambung Master and Phd or further kat UK ke. Hopefully, ape yang aku plan and idamkan ni akan menjadi kenyataan nanti and si Dia memahami segalanya. InsyaAllah... 


Eh, lupe... aku nak ade cafe yang super cute! Hehehehe... Sape cakap aku tak pandai masak haaa? Bukan aku, tapi si Dia... Hehehee... Aku? Manager je lah... Auuucchhh!

3 ulasan:

cikgu fiQ berkata...

fuyo0o0~manager~blogwalking here~
tgk la bLog sy gak ye?
http://simpleasfiq.blogspot.com/
kaLu rajin, foLLOw la~

Moi Mademoiselle berkata...

wwoooowooowwwwww....ini mcm dah x lame je wheh!!!!

ayunda maajis berkata...

ha ah mmg kannn..cita2 tinggiiiiii..tp sudahnya..makan gaji buta juger..tak kaya2 juger...huhuh